Volledig scherm
Jan van Heijningen © Sandra Peerenboom

Voorzitter Van Heijningen bij monumentenzorg opgevolgd door Van Beers

DEN BOSCH - Voorzitter Jan van Heijningen van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg wordt na zeven jaar opgevolgd door Henk van Beers, oud-raadslid en wethouder in Rosmalen en oud-burgemeester van onder meer Roermond. 

Volledig scherm
Oud-burgemeester Henk van Beers van Roermond. © anp

Onder advocaat en oud-raadslid Van Heijningen (62) groeide de stichting uit tot een  factor van belang in de gemeente. ,,We hebben meegedacht en meegesproken over bijvoorbeeld het GZG-terrein. En zijn dus niet altijd activistisch bezig geweest.'' De stichting maakte in het verleden wel bezwaar tegen de plannen met het Theater aan de Parade en mengde zich in de discussie over de toekomst van het Cementrum aan de Rompertsebaan en het gat op de Markt na het instorten van het Pearle-pand. 

,,Door onze ervaring en kennis zijn wij voor allerlei instanties  steeds meer een vraagbaak geworden.Ook voor particulieren. Met het invoeren van de jaarlijkse monumentenprijs en de traditionele State of the Monument (het jaarlijks onder de loep nemen van het gemeentelijk monumentenbeleid) is het nu tijd dat een andere voorzitter verder gaat om de stichting uit te bouwen'', verklaart Van Heijningen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement