Volledig scherm
De gemeente onderhoudt van tijd tot tijd het strand van de Zuiderplas. Er is een kans dat daar zwemtoezicht terugkeert. © Paul Roovers/BD

Voorzitter Wijkraad-Zuid is tegen zwemtoezicht bij Zuiderplas; vrees voor veel auto's

DEN BOSCH - Gerard Schouten, voorzitter van de Wijkraad-Zuid, vindt het onbegrijpelijk dat de meerderheid van de gemeenteraad pleit voor terugkeer van zwemtoezicht bij de Bossche Zuiderplas. Hij vindt dat de raad moet wachten op het advies dat een klankbordgroep binnenkort presenteert over de door hen gewenste toekomst van de Zuiderplas en het Bossche Broek.

Begin dit jaar presenteerde de gemeente een kaderplan Bossche plassen waarover het college van B en W. zei dat er voor de jaarwisseling meer bijzonderheden bekend zouden worden gemaakt over de Zuiderplas in relatie tot het Bossche Broek.

Bij de Zuiderplas werd het toezicht in 2013 wegbezuinigd, maar nu heeft het er toch alle schijn van dat dit wordt teruggedraaid. Lisette van der Swaluw (PvdA) pleitte daar begin dit jaar al voor. En vorige week werd een door de PvdA, SP, GroenLinks, Bossche Volkspartij, gewoon ge-DREVEN en De Bossche Groenen opgestelde motie ingediend waarin onder meer wordt gepleit voor de invoering van toezicht.

Autoluw
Wijkraad-voorzitter Schouten wijst erop dat de afgelopen maanden een klankbordgroep bezig is met wat je kunt doen met de Zuiderplas en het Bossche Broek. In de klankbordgroep zijn onder meer Staatsbosbeheer en IVN vertegenwoordigd. Schouten: ,,Met zwemtoezicht krijg je heel wat meer bezoekers met fietsen of auto. Binnen de klankbord groep is er juist een voorkeur om het gebied bij de Zuiderplas autoluw te maken.''

Volgens Van der Swaluw is het huidige parkeerterrein in het gras halverwege de plas groot genoeg voor meer auto's ('En anders moet je reguleren'). 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement