Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Vrijspraak voor Bossche chauffeur die doorreed nadat Dungenaar uit taxi sprong

DEN BOSCH - Een 58-jarige Bossche taxichauffeur uit Den Bosch is vrijdag vrijgesproken van het verlaten van de plaats van een ongeval zonder hulp te verlenen aan een passagier. Evenals de officier van justitie is de rechtbank Oost-Brabant van oordeel dat er onvoldoende bewijs is dat de man had kunnen weten dat de passagier, Niels Pijnenburg (27) uit Den Dungen, dodelijk gewond was.

De passagier stapte in mei 2014 na een stapavond in Den Bosch alleen in de taxi van de verdachte. Op de Bosschebaan in Sint-Michielsgestel raakte Pijnenburg uit de taxi en werd kort daarop ernstig gewond aangetroffen door getuigen. Diezelfde getuigen zagen de taxi langzaam rijden en vervolgens wegrijden richting Den Bosch. De Dungenaar overleed later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Geen uitsluitsel
Onderzoek naar de oorzaak van de verwondingen biedt geen uitsluitsel over de vraag hoe het fatale letsel aan het hoofd van de passagier is ontstaan of bij welke snelheid hij uit de auto is geraakt. Volgens de taxichauffeur ontstond onderweg onenigheid tussen hem en de passagier over de betaling van de taxirit. Pijnenburg beweerde al te hebben betaald. De chauffeur verklaarde dat de passagier vervolgens aan de handrem zou hebben getrokken, waarna hij uit de taxi is geraakt. De chauffeur zou daarna nog in zijn spiegel hebben gekeken, maar niets hebben gezien.

De verklaringen van de taxichauffeur worden ondersteund door onder meer het sporenonderzoek van de politie, met name het blokkeerspoor dat op de weg is aangetroffen, en de omstandigheid dat er in de portemonnee van de passagier te weinig geld zat om de rit te kunnen betalen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.