Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak voor 'opzettelijk' ongeluk in Uden door mannen uit Zeeland en Helmond

DEN BOSCH - Een vreemd ongeluk in Uden in augustus vorig jaar is volgens de rechtbank geen poging tot doodslag geweest door twee collega’s die een vrouw te hulp schoten die zich bedreigd voelde door haar ex. Zowel Frank B (25) uit Zeeland als Gerard van L. (36) uit Helmond worden vrijgesproken.

De twee zagen, na een eerdere confrontatie een dag eerder, net buiten Uden de auto van de belager van een vriendin. Ze reden achter hem aan, maar hij kreeg een ongeluk. Hij is toen weinig zachtzinnig uit de auto gehaald. De man zelf zegt dat hij werd opgejaagd en dat de twee het ongeluk veroorzaakten. Dat dacht het OM ook en eiste 3,5 jaar cel tegen bestuurder B. en tachtig uur werkstraf voor Van L. De rechtbank ziet te weinig bewijs.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig
    PREMIUM

    FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig

    DEN BOSCH - Is er wel draagvlak voor FC Den Bosch? Voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen denkt van wel. Op basis van? Schouten: ,,Er zullen altijd geldschieters blijven die deze club overeind houden. Draagvlak bij de gemeente? Ik denk dat de gemeente ook echt wel inziet dat er een bepaalde waarde is voor de stad Den Bosch. Dat wil niet zeggen dat we de prostitué van de stad zijn, maar we hebben daar ook een bepaalde functie in. Je moet de mensen de frustratie en de vreugde laten voelen."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.