Volledig scherm
© Eva van der Steen

Vrijwilligers 'smeken' om geld van de gemeente

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch deelde maandagavond 25.000 euro uit voor de zes beste vrijwilligersideeën van de gemeente Den Bosch.

Dat gebeurde in lunch- en vergadercentrum In de Roos in Den Bosch. 25 mensen presenteerden hun idee voor een vierkoppige jury, onder leiding van Jeroen Weyers, wethouder van cultuur, welzijn, volkshuisvesting en stedelijke vernieuwing. Ondertussen tikte de klok, want de vrijwilligers hadden maar 5 minuten tijd om te presenteren en kritische vragen te beantwoorden.

Om half tien werden de winnaars bekend gemaakt. Zo kon onder andere stichting Ismes op steun van de gemeente rekenen. Zij willen ex-verslaafden helpen om terug te keren in de maatschappij. Ook het initiatief Theehuis Theelicht, een theehuis op begraafplaats Orthen, werd beloond met een bedrag van vijfduizend euro.

Lees dinsdag meer in het Brabants Dagblad.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.