Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden bij de Redichemse Waard in Culemborg. Baggerbedrijf Van Waning wil hier licht vervuilde grond uit Parijs storten. © William Hoogteyling

Vuile buitenlandse grond in Nederlands water: 'Recreatieplassen worden afvoerputjes'

CULEMBORG/EMPEL - Vervuilde grond uit het buitenland moet je niet in diepe plassen in Nederland storten, zeggen milieu-deskundigen. Toch gebeurt het wel, zoals in Culemborg, Dreumel en ook in Empel. 

Grond die vrijkomt bij het boren van nieuwe metrotunnels in Parijs ligt straks wellicht op de bodem van een Culemborgse recreatieplas. Baggerbedrijf Van Waning wil het materiaal importeren voor de ‘verondieping’ van de Redichemse Waard. Volgens directeur Jan-Willem van Waning is de licht vervuilde Franse grond prima bruikbaar bij het creëren van nieuwe natuur in de uiterwaarden van de Lek. Maar milieu-experts zetten daar vraagtekens bij. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch