Volledig scherm
© Thinkstock

VVD wil snelheid omhoog op A59 Den Bosch-Waalwijk

DEN BOSCH - Het VVD Statenlid Karel Burger Dirven wil dat de snelheid op de snelweg A59 tussen Den Bosch en Waalwijk wordt verhoogd van 100 naar 120 km/u. Volgens het Bossche Statenlid wordt al veel te lang gewacht om de snelheid te verhogen op deze belangrijke Brabantse oost-west verbinding.

Burger Dirven wijst op toezeggingen per brief uit 2008 van de toenmalige minister Camiel Eurlings. Uit deze brief blijkt dat de snelheid op dit traject tijdelijk is verlaagd. Volgens de brief van Eurlings een tijdelijke maatregel om geluidschermen te kunnen plaatsen (uiterlijk in 2010) en om geluidsarm asfalt te gebruiken (voor 2006). De weg voldoet verder aan alle milieu- en veiligheidseisen, zo staat in de brief.

Burger Dirven vindt het niet meer uit te leggen dat er zo wordt getreuzeld met het uniform maken van de snelheid op de A59 naar 120 km/u op het traject tussen Den Bosch en Waalwijk.

In 2013 meldde Rijkswaterstaat dat de maximale toegestane snelheid op de A59 tussen Drunen en Vlijmen mogelijk tot en met 2016 100 kilometer per uur blijft. In dat jaar heeft het zogenaamde geluidssaneringsplan van Rijkswaterstaat alle procedures doorlopen.