Volledig scherm
© W2 Poppodium

W2 Poppodium en Willem II Fabriek in Den Bosch gaan samen

DEN BOSCH - De Stichting W2 Poppodium en de Stichting Willem II Fabriek moeten na 1 juli 2017 samengaan in één stichting. "Om de kleinschalige kunsten een stevige plaats te geven en minder kwetsbaar te maken”, aldus Henri Broeren.

Broeren, directeur van de Toonzaal, moet voor die samenvoeging zorgen. Hij was eerder al benoemd tot ad-interim directeur van W2 Poppodium en is nu ook in dezelfde functie benoemd bij de Willem II Fabriek. De taak bij W2 Popppodium is vooral ook het (financieel) gezond maken van de organisatie. Broeren: "Dit jaar wordt een tekort van 35.000 euro verwacht. Dat is op een begroting van acht ton te overzien, maar niet jaar na jaar.”

Met intendant Ivonne van der Velden van de Willem II Fabriek gaat Broeren de verschillende organisaties in elkaar schuiven. "Zij heeft kennis van beeldende kunst, ik van muziek. Daar moet iets van te bakken zijn.”

  1. Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'geitenwollensokken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'gei­ten­wol­len­sok­ken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Do 18 jan. Voorlopig is het nog rustig, zo geeft de verkoper wel toe. Maar de opbouw duurde al met al ook wat langer dan gepland, en dus is er nog geen reclame gemaakt. Maar uiteindelijk is de zaak nu open en af en heeft Den Bosch een tweede smartshop. Die nieuwe shop, in het pand van voormalige loungecafé Amisos, lijkt echter niet op die andere shop in het centrum, Magic Moments in de Orthenstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.