Volledig scherm
Ruim vierhonderd vrijwilligers rondom het Jeroen Boschjaar kregen zondag een bronzen waarderingspenning. © Peter de Bruijn

Waarderingspenning voor achthonderd Jeroen Bosch-vrijwilligers

DEN BOSCH - Ruim achthonderd vrijwilligers rondom het Jeroen Boschjaar hebben zondag een bronzen waarderingspenning van de gemeente Den Bosch gekregen. Het is een penning ter gelegenheid van het jaar in Den Bosch rondom het sterftejaar van de Bossche schilder.

De penning en oorkonde werd zondagmiddag door burgemeester Rombouts uitgereikt. ,,Er waren in 2016 anderhalf miljoen bezoekers in de stad. Die mensen besteden normaal gemiddeld 47 euro in Den Bosch. Nu was het 60 tot 100 euro", aldus Rombouts. ,,Dit jaar is een succes van velen. De gemeente wil u daar persoonlijk voor bedanken."

Daarnaast kregen acht mensen de gemeentelijke zilveren waarderingspenning Jeroen Bosch Jaar 2016. En drie mensen kregen een culturele penning uitgereikt.

Voor burgemeester Ton Rombouts was er ook speciale waardering. Namens het stadsbestuur overhandigde loco-burgmeester Huib van Olden Rombouts de unieke gemeentelijke gouden waarderingspenning Jeroen Bosch Jaar 2016. ,,Ton, Jeroen Bosch zit na zoveel jaar ook in jouw DNA”, aldus de wethouder. ,,Wat heb jij de stad en ons gestimuleerd en enthousiast gemaakt. Jij was de kartrekker van de kartrekkers.”

Terugkijken op het Jeroen Boschjaar via bd.nl/jb500

Volledig scherm
Burgemeester Rombouts deelt de medailles uit. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Rombouts kreeg de gouden waarderingspenning © Peter de Bruijn