Volledig scherm

Wachten in de volle zon voor kassa zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen

ROSMALEN - Drie kwartier wachten in de volle zon op de heetste dag van het jaar. De wachtrij voor zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen - waar ook een buitenbad is - liep afgelopen week een aantal maal nogal op. Zo erg, dat er zelfs bezoekers zijn flauwgevallen in de rij.

Het is een ‘jaarlijks terugkerend’ probleem, vertelt een vaste bezoekster, die vorig jaar op een warme dag ook al eens een klein uur in de rij stond. De gemeente erkent dat de toestroom een ‘enorme druk op de kassa’s oplevert’, maar ziet nu ‘geen andere, aanvullende logistieke mogelijkheden om nog een extra kassa of entree te creëren’, aldus een woordvoerder.

Maatregelen
„In normale weersomstandigheden is alleen de buitenkassa geopend of de entree die via het binnenbad toegang biedt naar het buitenbad. Op voorhand heeft Kwekkelstijn al geanticipeerd op bijvoorbeeld die bijzondere zomerdag van woensdag, door beide kassa’s te openen.” Ook zijn er regelmatig medewerkers van het zwembad langs de rij gelopen om de boel in de gaten te houden. „En er is gevraagd naar abonnementhouders die, uit de rij, direct zonder te hoeven betalen binnen zijn gelaten.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.