Volledig scherm
De cocktailbar omgebouwd als Duitse bar tijdens de kermis op het Kerkplein in Den Bosch. © Kevin Doré/KermisJunkyPictures

Wanhopige zoektocht naar 'achtergelaten' kermiswagen Brabanthallen Den Bosch, beloning: 1.000 euro

DEN BOSCH - Afgelopen zomer stond de kermisaanhanger wekenlang verlaten op het parkeerterrein van de Brabanthallen (foto 2), nu staat er 1.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de truck. De Duitse eigenaar, Bavaria Event, heeft aangifte gedaan van vermissing en onder meer Europol ingeschakeld.

De parkeerplaats van de Brabanthallen is de laatste plek waar de wagen 'in het echt' is gezien. De bar maakte afgelopen zomer op de kermis in Den Bosch nog deel uit van het Duitse dorp op het Kerkplein. De wagen werd toen gehuurd door kermisexploitant Jean de Vries, stelt Bavaria Event. Het bedrijf overlegt daarbij het huurcontract. Volgens het evenementenbureau werd 'Palm Beach', zoals de wagen voorheen heette, daarbij zonder toestemming omgebouwd van cocktailbar (foto 1) tot een Duitse bar (foto 3).

Aangifte
Het strandbarretje, met een waarde van 125.000 euro, werd in september opgehaald vanaf het terrein van de Brabanthallen. Door de eigenaar, stelt De Vries. Niet door ons, stelt de eigenaar. Bavaria Event overlegt daarbij bankafschriften, die laten zien dat De Vries daarna nog huur heeft betaald. De eigenaar is het wachten nu beu en heeft aangifte gedaan tegen De Vries. Met advertenties in een kermismagazine en het tipgeld hoopt de eigenaar de wagen terug te vinden. "Er zijn nog altijd een hoop mensen die de bar willen kopen."

Volledig scherm
De achtergelaten truck bij de Brabanthallen, afgelopen september. © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
De 'verdwenen' cocktailbar Palm Beach van Bavaria Event. © Bavaria Event

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.