Volledig scherm
© Waterschap Aa en Maas

Waterschap pompt Maaswater in Drongelens Kanaal

DEN BOSCH - Om het droogvallen van het Drongelens Kanaal en daarmee vissterfte te voorkomen, heeft waterschap Aa en Maas twee pompen ingezet die ervoor zorgen dat er water aangevoerd wordt vanuit de Maas. Door de aanhoudende warmte en droogte zakte het waterpeil in het Drongelens Kanaal snel met 5-10 cm per dag.  

De twee pompen, die samen 5.000 kubieke meter water per uur uit de Maas overpompen naar het kanaal, zijn volgens het waterschap waarschijnlijk een kleine week bezig om het water weer op peil te krijgen. Na een dag pompen is het peil al met ruim tien centimeter gestegen. Afhankelijk van de regenval de komende periode is inzet langer nodig.

Het op peil houden van de waterstand is ook in het belang van de in het gebied aanwezige bedrijven zoals boomkwekerijen en tuinders die vaak oppervlaktewater gebruiken voor de beregening van hun gewassen.

Het Drongelens Kanaal loopt van Den Bosch naar Drongelen,  begint in het zuiden van de stad en voorziet delen van de gemeenten Vught en Heusden van water.

  1. The Green Bar laat planten groeien in bierflesjes met een stel springstaartjes

    The Green Bar laat planten groeien in bierfles­jes met een stel spring­staart­jes

    TILBURG - Je kunt met een beetje handigheid zeilscheepjes in een fles stoppen. Maar dat lukt ook met mos, varens en planten (met prachtige namen zoals fittonia en asparagus). Nicolette Kempers van The Green Bar zegt er aardig wat succes mee te hebben. Haar winkel aan de Dode Nieuwstraat 32 is een conceptstore waar je terecht kunt voor onder meer planten, thee, kaarten, boeken (‘30 coole onderwerpen voor beestjeskenners uitgelegd in een halve minuut’) en stuiterballen met een kikkertje erin.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.