Volledig scherm
© www.splashyourcity.nl

Waterweek met enorme waterglijbaan op Markt in Den Bosch

DEN BOSCH - Een honderdvijftig meter lange waterglijbaan op de Bossche Markt. Dat is een van de nieuwe onderdelen van de Bossche Waterweek die vanaf 14 tot en met 17 september wordt gehouden in Den Bosch. Met allerlei nieuwe initiatieven krijgt Maritiem ‘s-Hertogenbosch een andere inhoud.

Wim van der Steen, voorzitter van Stichting Maritiem ‘s-Hertogenbosch, kondigde midden vorig jaar in het Brabants Dagblad aan dat het tweejaarlijkse nautische evenement zou wijzigen in een jaarlijks evenement dat zo’n tien dagen zou duren.

Met mede-initiatiefnemer Kirsti Pol (DOK073) en in samenwerking met andere organisaties zijn inmiddels zo’n 25 activiteiten gepland. Pol: „Volgend jaar verwachten we het dubbele aantal activiteiten op de kalender te kunnen zetten voor in totaal negen dagen. Maar om nu een kwalitatief goed fundament te leggen blijft het dit jaar bij vier dagen.”

Geïnspireerd door een 150 meter lange glijbaan die vorig jaar in Nijmegen stond, komt zo’n gevaarte ook op de Markt te staan. Vanaf de Markt moet je een heel eindje richting Burgemeester Loeffplein kunnen glijden.