Weggelopen Joe uit Den Bosch verdronk voor ogen hulpverleners - inspectie: toezicht schoot tekort

DEN BOSCH/ZETTEN - Jeugdzorginstelling Heldringstichting in Zetten en de naastgelegen school De Brouwerij hielden mei vorig jaar niet goed toezicht op hun jongeren. Daardoor konden twee bewoners onder schooltijd weglopen. Een van hen, de 16-jarige Joe de Wijs uit Den Bosch, verdronk daarna in de Nederrijn.

Volledig scherm
Joe Thompson Omuke de Wijs met zijn moeder Brenda. © Eigen foto

Dat blijkt uit een inspectierapport naar aanleiding van het incident, dat deze week openbaar is gemaakt. Beide instellingen wisten dat de kans op weglopen groot was bij de jongens, maar van het noodzakelijke permanente toezicht op de school voor speciaal voortgezet onderwijs was op die dinsdag 30 mei 2017 geen sprake. 

Een vraag van De Brouwerij voor tijdelijk extra hulp in de klas, een dag eerder, was door de Heldringstichting niet goed beoordeeld. Er heerste teveel een denken van 'wij-zij', aldus de drie inspectiediensten (onderwijs, gezondheidszorg , justitie en veiligheid) in hun gezamenlijk rapport. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.