Volledig scherm
© Domien van der Meijden

Wel dance en kunst in W2 Poppodium in Den Bosch, geen Frans Bauer

DEN BOSCH - Het gebouw van W2 Poppodium in Den Bosch is de afgelopen jaren flink verbouwd. „Dit is wel even anders binnenkomen, of niet?” Trots geeft directeur Vincent Lépinasse een rondleiding door het vernieuwde poppodium.

De kantoren van het poppodium bevinden zich nu in een andere ruimte, tussen alle andere organisaties en personen die kantoor houden in de fabriek. Het was al jaren een wens van de directeur om de ingang te verplaatsen van de straatkant naar de kant van het spoor. En inderdaad, wie even niet in het Bossche poppodium is geweest herkent de entree niet meer terug.

In een loungeachtige omgeving worden nu (tijdelijk) muziekfoto’s geëxposeerd. Dat is onderdeel van de huidige koers, waarin ook dancemuziek onder de noemer W2N8 een prominente rol speelt. Lépinasse benadrukt dat de elektronische muziek niet helemaal nieuw is voor W2. „Eind jaren tachtig draaiden we dat ook al. Het is ook niet ons doel om zoveel mogelijk publiek te trekken, je moet inzetten op waar je voor staat. Als ik hier Frans Bauer twee avonden neerzet, ben ik alle vrijwilligers kwijt. Niets ten nadele van Frans, maar dat is niet ons DNA. Dance hoort wel bij ons.”

Een uitgebreid artikel over het vernieuwde W2 Poppodium in het Brabants Dagblad van donderdag 23 april