Volledig scherm
Madeleine Matzer. © Marc Bolsius

Welvaart maakt ons bang

DEN BOSCH - In een serie interviews kijkt het Brabants Dagblad op een andere manier naar de stad en de samenleving. Dit in het kader van het Oog-project van de Bossche stadskunstenaar Lucas De Man. In dit deel kijken we samen met Madeleine Matzer. 

"We leven in de dictatuur van de angst. Misschien hebben we in het westen wel te veel te verliezen. Welvaart maakt ons bang, maar ware rijkdom is niet in geld uit te drukken", vindt Madeleine Matzer.
Matzer, artistiek leider van MATZER Theaterproducties in Den Bosch, maakte voorstellingen als 'Knielen op een bed violen' en 'De eenzaamheid van de priemgetallen.

Lucas De Man verdient volgens Matzer 'een veer in zijn reet', omdat hij probeert verbindingen te leggen in de stad en een thema als eenzaamheid aan de orde stelt.

Voor meer nieuws, achtergronden, foto's en video's: bd.nl/oog.

Het interview met Madeleine Matzer kunt u teruglezen via Blendle (prijs 20 cent).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.