Volledig scherm
© UWV

Werkproject Reinier van Arkel en UWV landelijk voorbeeld

DEN BOSCH - Het project waarin Reinier van Arkel en het UWV samen cliënten van de GGZ-instelling aan werk helpen, is een landelijke voorbeeld van succesvolle samenwerking op dit gebied.

De opening van het festival gebeurde door de staatssecretarissen Tamara van Ark (SZW) en Paul Blokhuis (VWS). De bestaande afspraken die in 2016 tussen GGZ Nederland en onder anderen UWV zijn gemaakt, werden verlengd.

Het Bossche project startte in 2016 als de pilot 'Sneller herstel door betere samenwerking tussen GGZ en UWV'.  Daarin  werd duidelijk dat extra aandacht voor re-integratie vanaf de start van de behandeling leidt tot een versnelling van deelname in werk. Acht van de in totaal 15 cliënten kregen al tijdens het behandeltraject een werkervaringsplaats en twee cliënten een betaalde baan.  

Door het project komt werk meer op de agenda van behandelaren en wordt gezien als middel tot  herstel. Inmiddels zijn 44 cliënten van Reinier van Arkel gestart met werkgerichte aanpak of hebben het traject inmiddels afgerond. 13 cliënten staan hiervoor in de startblokken

.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement