Volledig scherm
Werk op hoogte aan de Jagersheuvelstraat in Den Bosch © Peter de Bruijn

Werkzaamheden op hoogte aan zendmast in Den Bosch

DEN BOSCH – Iwan Rutten en zijn collega Tjerk de Jongh meten deze dagen op ongeveer 45 meter hoogte de kabels van de ‘buismast’ aan de Jagersheuvelstraat in Den Bosch door.

“Ik kijk wel eens om me heen, zeker als het mooi weer is, maar uiteindelijk is het ook gewoon werk. We gaan beurtelings omhoog in het bakje van de hoogwerker”, zegt Rutten die even met beide benen op de grond staat. “We werken altijd samen.” Het duo is maandag en dinsdag bezig in opdracht van LCC Network Services.

Volgens manager Hans Hermann van LCC Network Services is KPN in Den Bosch bezig om de snelheid van internet te verhogen naar een 4G+ netwerk. “Het beeld op bijvoorbeeld mobiele telefoons wordt met 4G+ stabieler”, aldus Hermann. “Bewegend beeld vergt meer bandbreedte.”

Volgens KPN wordt er met 4G+ extra capaciteit aan het netwerk toegevoegd. Op die manier kan KPN, ook als het druk is, in grote steden stabiel internet aanbieden. De ínternetsnelweg wordt als het ware breder. Voor het snelle netwerk moet je wel een speciaal toestel hebben dat geschikt is voor 4G+. KPN hoopt ‘voor het eind van het jaar’ 4G+ overal in Den Bosch en omgeving aan te kunnen bieden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.