Volledig scherm

Wethouder Jos van Son stapt in maart uit Bossche politiek

DEN BOSCH – Wethouder Jos van Son van Rosmalens Belang verlaat na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 na twaalf jaar de Bossche politiek. De 64-jarige wethouder van Rosmalens Belang vindt het tijd dat de jeugd zijn stokje overneemt. 

De oud-fractievoorzitter ziet een eventuele verlening van zijn wethouderschap met nog eens vier jaar niet zitten. ,,Ook al vanwege mijn gezondheid, dan zou ik tot mijn 69ste wethouder zijn. Want van tussentijds stoppen zou voor mij geen sprake kunnen zijn’’, aldus Van Son.

Volledig scherm
Onder leiding van Van Son is de nieuwe Bartenbrug gebouwd. © Marc Bolsius

Van Son meldde in december 2015 ongeneeslijk ziek te zijn en ging  vier maanden later weer volledig aan het werk. Medische vervolgonderzoeken en de resultaten gaven hem nieuw vertrouwen in zijn gezondheid, aldus Van Son, die ook verklaarde dat hij de oorspronkelijke signalen in 2015 te hard had geïnterpreteerd.

Van Son is onder meer wethouder wijken en dorpen, verkeer en vervoer en sport. Hij handelde onder meer  de bouw van de huidige Bartenbrug af, presenteerde de nota over het gebruik van de waterplassen in de gemeente, is verantwoordelijk voor het nieuwe duurzame transferium aan de Deutersestraat, zette de vernieuwingen bij zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen in gang en zorgde met burgemeester Rombouts  onder meer voor de komst van een aantal kleine en grote sportevenementen naar Den Bosch.

Quote

Van tussen­tijds stoppen zou voor mij geen sprake kunnen zijn

Jos van Son

De geboren en getogen Rosmalenaar heeft donderdag onder meer het bestuur en de fractie van Rosmalens Belang en zijn collega’s in het college van B en W op de hoogte gesteld.  

Volledig scherm
Op Facebook heeft Jos van Son een brief geplaatst met uitleg over zijn besluit. © Jos van Son