Volledig scherm
Liesbeth Witteveen spreekt in tijdens de bestuursraad Engelen/Bokhoven © A Vddungen

Wethouder Kagie:'Tolereer informele homo-ontmoetingsplek Engelermeer'

ENGELEN -  ,,Er gaat geen streep door de informele homo-ontmoetingsplek aan de noordkant van het Engelermeer", sprak wethouder Paul Kagie. Daarmee riep hij maandagavond in de bestuursraad Engelen en Bokhoven op tot tolerantie. De gemeente honoreert daarmee een eerder verzoek om bij het Engelermeer een apart gedeelte voor homo's en hetero's in te richten. 

De boodschap van Kagie zorgde voor de nodige verontwaardiging en cynisme bij de bestuursraad en aanwezigen. Ingrid Claessens van de bestuursraad reageerde fel. ,,Al jaren zijn we hierover in gesprek. Wanneer is dit besloten en waarom is de bestuursraad hierin niet gekend." In een brief van 20 mei aan de bestuursraad dit jaar schrijft de gemeente dat er alleen nog tegen naaktrecreatie wordt opgetreden als het tot overlast leidt. Wel zal er tegen openbare seks worden opgetreden.

Volledig scherm
Liesbeth Witteveen spreekt in tijdens de bestuursraad Engelen/Bokhoven © A Vddungen

Wandelroutes

Volgens insprekers en de bestuursraad is het gebied nu al een vrijplaats voor sekstoerisme en gaat dat hand in hand met het gedogen van een ontmoetingsplek. Een bewoner vroeg om welke plek het dan zou gaan zodat ze daar als wandelaar rekening mee kan houden. Hoe de gemeente dit gaat aangeven en welke plek wist Kagie nog niet te zeggen. 

Liesbeth Witteveen van Mooisteroutes.nl sprak in tijdens de vergadering. ,,Eigenlijk wil ik de route bij het Engelermeer terugtrekken. Er is daar sprake van prostitutie en loslopende mannen."

Volledig scherm
De noord-oostzijde van het Engelermeer. © A Vddungen