Volledig scherm

Wethouder Logister: 'Nog voldoende draagvlak voor drie windmolens Rietvelden'

DEN BOSCH - Het draagvlak voor de windmolens op de Rietvelden in Den Bosch-West staat nog onomstotelijk vast. Dat is de stellige overtuiging van wethouder Eric Logister. 

Die meldde dinsdagavond tijdens de raadsvergadering ook, dat de uitspraak van de rechtbank om een van de vier geplande turbines te schrappen, nog wordt bestudeerd. ,,Ik weet dus nog niet of wij tegen de uitspraak in beroep gaan’’, aldus Logister. De wethouder  noemde de uitspraak  ‘teleurstellend’ en liet  weten dat het plan nog steeds voldoet en de gemeente er ook mee verder gaat.

Volledig scherm
Tegenstanders van de windmolens op De Rietvelden op de publieke tribune van de raadszaal in Den Bosch. © BD/Jos van de Ven

De rechter bepaalde maandag dat de windmolen aan de Gemaalweg (Treurenburg) niet gebouwd mag worden. Dat is overigens niet de geplande turbine van de Bossche energiecorporatie, die staat aan de Graaf van Solmsweg gepland. 

Vereniging Actiecomité Windpark Rietvelden vertegenwoordigt de meeste bezwaarmakers. Hoewel op haar website al staat te lezen 'dat de volgende stap de Raad van State is', geeft voorzitter Roland Somers officieel nog geen reactie op de uitspraak. In beroep gaan zou de bestuursraad van Engelen en Bokhoven zeker overwegen, maar de vraag is of die stap juridisch voldoende bodem heeft. De bestuursrechter heeft de bestuursraad namelijk niet ontvankelijk verklaard in zijn bezwaren. Volgens de rechter is de raad een bestuursorgaan dat B en W van Den Bosch kan adviseren, maar niet tegen besluiten in beroep kan gaan. 

Geen consequenties

De uitspraak zal waarschijnlijk geen consequenties hebben voor de plannen van Raedthuys Windenergie dat de vergunning heeft om de turbines te plaatsen, zegt manager windenergie Arthur Vermeulen. ,,We zijn blij dat de rechter de plannen voor de andere drie turbines overeind laat. maar het blijft jammer dat een vierde minder schone energie opgewekt kan worden."Of Readthuys als belanghebbende in beroep gaat, weet Vermeulen nog niet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement