Volledig scherm
Jos van Son. © Rosmalens Belang

Wethouder Van Son maakt excuses voor bestempelen Nol Roos als 'fascistisch'

DEN BOSCH - Wethouder Jos van Son heeft via Twitter zijn excuses aangeboden aan Nol Roos. Hij bestempelde Roos dinsdagavond tijdens de raadsvergadering als 'fascistisch'.

Roos meldde tijdens de vergadering dat het verzoek voor het houden van een referendum over een asielzoekerscentrum in de gemeente Den Bosch voor de rechter komt. Hij noemde de commissie die tot een locatievoorstel kwam voor een azc (landgoed Coudeater in Rosmalen) een 'flapdrollenpartij' en toonde in beeld een grafsteen met de tekst 'Hier rust de Bossche democratie, ter dood veroordeeld door het Bossche college en gemeenteraad op 15 december 2015'.

'Fascistisch'
Wethouder Van Son bezigde daarop de term 'fascistisch'. In zijn excuustweet zegt van Son dat 'zijn hart soms nader dan zijn tong ligt' en zegt sorry tegen de politicus van de Bossche Volkspartij.

Niet voor het eerst
Het is niet de eerste keer dat Van Son in opspraak raakt door opmerkelijke uitspraken. Zo maakte hij in augustus GeenStijl-journalist Jan Roos via Twitter uit voor 'goedkope hufter' en 'als ik zó mijn kost moest verdienen, liet ik mijn bovenlip aan de onderste vasthechten.' Hij stelde korte tijd daarna dat hij spijt had van zijn woordkeuze.