Volledig scherm
© copyright OlafSmit

Wethouder zegt vertrouwen in bestuur Dierentehuis Den Bosch op

DEN BOSCH –Wethouder Jos van Son heeft maandagmiddag in een gesprek met de bestuursleden van het Dierentehuis in Den Bosch het vertrouwen in het bestuur opgezegd. Van Son geeft het bestuur een week de tijd om hier op te reageren. Volgens Van Son is er ondanks eerdere gesprekken met het bestuur ‘onvoldoende resultaat geboekt’ om de crisis tussen bestuur en medewerkers en vrijwilligers op te lossen. 

Het vertrouwen is opgezegd door ‘de voortdurende onrust binnen de organisatie, gecombineerd met het voortduren van onduidelijkheid over de financiën’.

In een reactie verklaarde voorzitter Jacques Hendrikx dat er door het bestuur nog steeds hard gewerkt wordt. ,,Voor het aanstellen van een mediator en een Raad van Toezicht.’’ De voorzitter heeft ‘geen idee’ of het het bestuur lukt om binnen een week de gevraagde reactie te geven. De voorzitter zou de wethouder hebben laten weten dat hij zeker vertrekt, maar dat eerst de accountant de jaarcijfers van 2016 moet aanleveren. Hendrikx geeft daar geen commentaar op.

Het Dierentehuis staat al anderhalve maand onder verscherpt toezicht van het Centraal Bureau Fondsenwerving vanwege de crisis en het gebrek aan financiële transparantie. 

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.