Volledig scherm
Jos van Son. © Rosmalens Belang

Wethouders reageren geschokt en steunen burgemeester Rombouts in kwestie zieke Jos van Son

DEN BOSCH - De wethouders Eric Logister, Jan Hoskam, Paul Kagie en Huib van Olden in Den Bosch hebben donderdagavond in een officiële verklaring laten weten geschokt te zijn over de publicatie eerder op de dag op de site van het Brabants Dagblad over collega wethouder Jos van Son en burgemeester Ton Rombouts.

Volgens de vier wethouders wordt ten onrechte in die publicatie het beeld geschetst dat burgemeester Ton Rombouts de wethouder onder druk gezet zou hebben over het uitgeven van een verklaring over de ongeneeslijke ziekte van wethouder Van Son. Burgemeester Rombouts weigert zelf te reageren.

Volgens de vier wethouders is de werkelijkheid geheel anders. En zou Rombouts de wethouder vanaf dinsdag bijgestaan en geadviseerd hebben hoe hij het beste met dit bericht zou kunnen omgaan.

Beenmergkanker
Wethouder Jos van Son kreeg dinsdag het bericht dat hij de Ziekte van Kahler (beenmergkanker) heeft en nog drie tot zes maanden te leven heeft. Hij voelde zich woensdag onder druk gezet door Rombouts om met een bericht naar buiten te komen. Van Son verklaarde tegenover het Brabants Dagblad en meerdere partijen dat hij zelf de regie wilde behouden en eerst zijn gezin en familieleden op de hoogte wilde brengen. Dat is woensdag in de loop van de middag en avond gebeurd, waarna Van Son alsnog akkoord ging met een door de gemeente geschreven en uitgegeven persbericht.

Van Son verklaarde eerder meerdere malen tegenover het Brabants Dagblad dat hij zich onder druk voelde gezet.