Volledig scherm
Wies Paree © AKV Sint Joost

Wies Paree wint Jheronimus-Award én Lucasprijs

DEN BOSCH - Wies Paree, studente Illustratie/Animatie bij AKV St.Joost, is tijdens de examenceremonie  donderdag uitgeroepen tot prijswinnaar van de Lucasprijs. Wies krijgt een bedrag van €2500. Daarnaast is Paree samen met Dylan van der Wal als duo uitgeroepen tot winnaars van de Jheronimus Award. Lotte van der Pasch won de JBZ Award 2018.

 Wies en Dylan mogen een jaar lang gebruik maken van een gastatelier in de Willem II fabriek. De studenten ontvingen de prijs uit handen van cultuurwethouder Mike van der Geld. ,,Met deze prijzen willen we talentvolle kunstenaars aan ’s-Hertogenbosch binden. Het biedt ze een springplank naar een mooie carrière in de kunst."

De Lucasprijs van de gemeente Den Bosch gaat jaarlijks naar de student met het beste afstudeerwerk van AKV Sint Joost. De Jheronimus Award  is bedoeld voor de meest ondernemende studenten. De jury over het werk van Wies: ,,Het werk drukt met ogenschijnlijk simpele beeldtaal kracht en gevoeligheid uit en heeft een grote emotionele rijkheid. Door haar persoonlijke fascinatie voor de spanning tussen mensen en haar eigen gevoel, legt zij een relatie met de kijker".

Werk van Lotte van der Pasch, de andere genomineerde examenkandidaten én de winnaar van vorig jaar Jeroen Nissen exposeren van 9 juli tot eind september in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ook krijgt ze 2500 euro om nieuw werk te maken voor de zomerexpositie van 2019.