Volledig scherm
De Vliertwijksestraat is inmiddels een (versmalde) fietsstraat geworden. Ook het oude fietspad wordt nog regelmatig gebruikt. © Paul Roovers / BD

Wijkraad en dorpsraad scherp op gevaren nieuw snelfietspad tussen Den Bosch en Oss

ROSMALEN/NULAND - Zowel de dorpsraad Nuland als de wijkraad Kruisstraat is alert op mogelijk gevaarlijke situaties op het nieuwe snelfietspad F59 tussen Den Bosch en Oss.

Over bestaande wegen wordt met rood asfalt een fietspad aangelegd zonder veel belemmeringen en obstakels. Naar aanleiding van gevaarlijke verschillen in hoogte tussen het fietspad en de berm op de Singel in Nuland beloofde de dorpsraad deze signalen door te geven aan de gemeente. Intussen is ook langs de Kruisstraat het fietspad aangepast.

Hobbels en gaten
De Waterleidingstraat langs de Binck horst wordt een zogenoemde fietsstraat, waar fietsers voorrang hebben op auto’s. Midden op de straat is een verhoogde middenberm aangebracht. Die is volgens aanwonende Chris van Gerven zo gevaarlijk dat ‘meer dan de helft van alle fietsers de nieuwe rijbaan niet gebruikt uit angst’. Zij maken gebruik van de oude fietspaden langs de weg, die vol gaten en hobbels zitten omdat de gemeente die niet meer onderhoudt. Van Gerven heeft een brief met klachten aan het college van B en W van Den Bosch geschreven.

Voorzitter Gerard Beentjes van wijkraad Rosmalen-Oost kent de geluiden. „Voor een deel van de gevaren hebben wij in het verleden gewaarschuwd. Het is een drukke weg die bij files op de A59 ook snel een sluiproute wordt voor verkeer tussen Oss en Den Bosch.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.