Volledig scherm
De dames zijn in de Wijkwerkwinkel creatief met gaas en wol. ,,Je bouwt een band op met elkaar." © Peter de Bruijn

'Wijkwerkwinkel Den Bosch voor 200 procent een aanrader'

DEN BOSCH – Wethouder Kagie heropent zaterdagmorgen de Wijkwerkwinkel West. De ‘winkel’ aan de Titus Brandsmastraat in Den Bosch heeft de afgelopen maanden een flinke opknapbeurt gehad.

Het gebouw is onder meer, overzichtelijker, veiliger en toegankelijker geworden. De stoeltjeslift bij de trap is vervangen door een plateaulift voor rolstoelen, er zijn muren uitgebroken, de trap is verplaatst en er is nu een nieuwe ruimte met afzuiger waar gerookt mag worden.

De Wijkwerkwinkel is geen echte winkel, maar meer een hobbyvereniging. ,,Hout en glasbewerking, schilderen, muziek, handwerken, modelbouw en nog veel meer”, somt voorzitter Anette Vos op. ,,We willen kookcursussen gaan geven, kaartmiddagen organiseren en ouderen leren hoe om te gaan met een tablet. Iedereen die om wat voor reden dan ook niet meer aan het arbeidsproces deelneemt, is welkom. Alles mag, niets moet”.

Contact

,,Je hebt contact met andere mensen”, zegt Roos van den Broek, die met een groepje vrouwen creatief bezig is met gaas en wol. “Veel ouderen voelen zich alleen. Dat hoeft helemaal niet. De Wijkwerkwinkel is een voor 200 procent een aanrader.”

,,Er ontstaan vriendschappen. Je bouwt een band op met elkaar”, aldus Olga de Vries. ,,In Empel ben ik tegenwoordig een vreemde in mijn eigen dorp. Er is daar wel een ouderenvereniging. Die organiseren bingo of uitstapjes, maar dit is veel leuker.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.