Volledig scherm
© ANP

Wil Vreeburg blikt terug op 21 jaar zonder haar vermoorde dochter Caroline Pino (24)

VUGHT - De woede is verdwenen. Veel praten met lotgenoten en lezen over boeddhisme hebben Wil Vreeburg geholpen. Maar de Vughtse vrouw heeft nog steeds veel vragen over de moord op haar dochter Caroline Pino (24). Bij de presentatie van een mede door haar geschreven boek drong zij deze week aan op heropening van het onderzoek.

Caroline ligt sinds 29 oktober 1996 begraven bij de Vughtse Heilig Hartkerk . De vrouw werd enkele maanden eerder gevonden langs een snelweg bij Parijs. Ze lag in een slaapzak achter een vangrail. Gewurgd. Ze werd 24 jaar.

Caroline zou haar moeder, stiefvader Jos, jongere zussen Michelle en Eveline in augustus 1996 vlakbij Parijs ontmoeten. Een weekje kamperen met uitstapjes naar Disneyland Parijs was bedoeld als verjaardagscadeau voor Caroline. Ze zou daar op 24 augustus 25 jaar worden.

De moord is nooit opgelost. Niemand werd aangehouden. Hoe het desondanks met Wil Vreeburg gaat? Ze zegt dat het 'goed' gaat. Ze heeft het drama 'een plaatsje gegeven'. 

Bureaucratie en onbegrip hebben diepe wonden geslagen, vat zij samen in een door haar geschreven hoofdstuk in het boek Kwaad dat deze week verscheen.  Een uitgebreid interview met Wil Vreeburg zaterdag in het Brabants Dagblad.