Volledig scherm
Welzorg aan de Rietveldenweg in Den Bosch © Google Maps

Winkels Welzorg in Den Bosch gaan dicht, medewerkers ontslagen

DEN BOSCH - De twee winkels van Welzorg in Den Bosch, één aan de Rijnstraat en één aan de Rietveldenweg, gaan per 1 januari dicht. Klanten van de winkel in zorghulpmiddelen worden komende week geïnformeerd. Zij zullen voortaan worden doorverwezen naar Vegro.

De medewerkers - twee tot vier per winkel - zullen worden ontslagen, zo geeft een woordvoerder van Welzorg aan. ,,Dat is natuurlijk ontzettend teleurstellend, want deze mensen hebben afgelopen jaar ontzettend hard gewerkt om van Welzorg een gezonde organisatie te maken", stelt de woordvoerder.

De reden van sluiting zijn zowel de financiële als de operationele problemen, zo vertelt de woordvoerder. Begin dit jaar regende het klachten over de levering van WMO-hulpmiddelen, zoals scootmobiels en rollators, door Welzorg. De leveringen kwamen laat, de reparaties gingen traag en mensen werden onvriendelijke behandeld. Dat leidde er zelfs toe dat gemeenten, waaronder Den Bosch, Welzorg een ultimatum stelde: de servicedesk moet klanten sneller en in een keer helpen; alle achterstanden moeten worden weggewerkt; nieuwe aanvragen voor hulpmiddelen moeten binnen twee dagen in behandeling worden genomen.

Daarbij is een inhaalslag gemaakt, zo zegt de woordvoerder nu. ,,Maar we zijn er nog altijd niet. Zo zitten we qua reparatietijd op drie á vier dagen, wat nog altijd teveel is." En dus wordt ervoor gekozen om de winkels te sluiten. ,,Wij willen ons focussen op waar we goed in zijn. We gaan ons richten op WMO en instellingen, en niet meer op het uitlenen van spullen." De uitleenactiviteiten waren volgens het bedrijf ook 'minder rendabel'. 

Een aantal winkels wordt overgenomen door Vegro, waaronder Eindhoven, maar dat geldt niet voor de vestigingen in Den Bosch. Ooit had Vegro wel een vestiging in de Scheidingsstraat, maar die is al even dicht. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement