Volledig scherm
Nicole Vermolen, voorzitter van de stichting Winterland Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Winterland kan nog steeds meedoen

DEN BOSCH – Ook de Stichting Winterland kan nog steeds een vergunning aanvragen voor een winterevenement op de Parade in Den Bosch. ,,Net als andere partijen die interesse in de organisatie hebben. Maar het wordt geen evenement van 37 dagen’’, waarschuwde wethouder Mike van der Geld dinsdagavond. 

,,Er moet een balans zijn tussen levendigheid en leefbaarheid in de binnenstad’’, hield de wethouder de gemeenteraad voor.

Eerder op de avond stuurde de gemeente een mail aan geïnteresseerde partijen waarin staat dat er een vergunning aangevraagd kan worden voor een evenement  van 7 december tot en met 6 januari. De vergunning voor het evenement van dit jaar moet vóór 25 september aangevraagd worden.  

Kans pakken

Volledig scherm
Stichting Winterland Den Bosch stelt voor om de Bossche Markt enkele weken te voorzien van onder meer een ijsbaan rond het puthuis. © Stichting Winterland Den Bosch

Daarmee lijkt t colege van B en W niet de kans te pakken om alsnog met de Stichting Winterland in zee te gaan. Dat was de oproep van de Bossche Volkspartij, Leefbaar ’s-Hertogenbosch en De Bossche Groenen. ,,Er ligt een kansrijk plan, als we uitgaan van een evenement van 37 dagen in 2018 en de komende jaren’’, aldus Nol Roos namens de drie partijen.

De gemeente vond dat de aanbestedingsprocedure mislukt was omdat er slechts één inschrijving was. Het voorstel van de stichting van Nicole Vermolen, die het evenement in 2017 organiseerde, rammelde volgens het college van B en W ook nog eens aan alle kanten. En juist dat laatste wordt niet alleen door Vermolen, maar ook door de drie partijen hevig betwist.

Hameren

Roos (BVP), Paul Kagie (Leefbaar) en Judith Hendrickx (De Bossche Groenen) hameren op twee argumenten die B en W gebruiken om het voorstel van de stichting af te serveren: er zou geen realistische meerjarige begroting liggen en het zou onduidelijk zijn wat er op de Parade, Kerkplein en Markt gaat komen. Volgens het trio heeft de gemeente niet gevraagd om een gedetailleerd inzicht te geven over de kosten voor de komende jaren. 

Volgens de partijen pakt het college de gevraagde illustraties over wat waar komt te staan in het centrum wel ‘heel erg scherp op’. Zo zou het Theater aan de Parade niet aan het zicht ontrokken mogen worden en staat er op de illustratie een draaimolen in die hoek. ,,Ik nodig u uit om nu op de Parade te gaan kijken: door Bourgondisch is het theater ook uit beeld, net als bij de Boulevard en kermis’’, aldus Roos.