Volledig scherm
© Thinkstock

Witteveenlezing over onderwijs en democratie in Den Bosch

DEN BOSCH - Rector magnificus Rik Torfs van de KU Leuven spreekt dit jaar de Willem Witteveenlezing uit op donderdag 10 november in het Klooster Mariënburg in Den Bosch.

De lezing wordt op donderdag 10 november verzorgd door Tilburg University en het Erasmus Festival Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds. Torfs gaat in op de samenhang tussen het onderwijs en de democratische rechtsstaat. In een panelgesprek komen studenten zelf aan het woord, evenals de rectoren van de universiteiten van Maastricht en Tilburg.

De Willem Witteveenlezing is gewijd aan prof. Willem Witteveen van Tilburg Law School, die omkwam bij de aanslag op de MH17. Met deze jaarlijkse lezing wil Tilburg University zijn gedachtegoed, dat gevormd is door een humanistische en academische traditie en een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, blijven herinneren en toegankelijk maken voor jongeren.

De lezing vindt dit jaar plaats in het voormalige klooster Mariënburg in Den Bosch, aan de Sint Janssingel 92. De lezing begint om 20.00 en de inloop is vanaf 19.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden kan via de website.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.