Volledig scherm
Het bedrijf Zelfstroom pakte de BOV-trofee in de categorie Groot Zakelijk, een categorie met bedrijven met een jaaromzet van minimaal een half miljoen euro. © Chris Korsten

Zelfstroom en More2Win winnen Bossche BOV-trofee

DEN BOSCH - De Orangerie vormde vrijdagmiddag het toneel voor de uitreiking van de BOV-trofee, georganiseerd door JCI 's-Hertogenbosch. In de categorie MKB kwam More2Win als triomfator uit de bus. Het bedrijf Zelfstroom zegevierde in de categorie Groot Zakelijk.

De dertiende editie van de BOV-trofee, de jaarlijks terugkerende prijs voor de ondernemer met de Beste Ondernemers Visie, stond hoofdzakelijk in het teken van social entrepreneurship. Verdeeld over de twee categorieën kregen in totaal zeven vooraf geselecteerde bedrijven de kans om zich te presenteren aan een vakkundige jury. Die bestond uit voorzitter Bram van Oeffelt (Patentwerk), Ksenia Podoynitsyna (JADS), Jeannot Evers (BDO) en Harry van Delft (HAS).

Pitchen
Dagvoorzitter Sofie van den Enk nodigde de bedrijven een voor een uit om op het podium een pitch, voorzien van een bedrijfsfilmpje, te verzorgen. ,,We zijn actief binnen de wereld van (grote) sportevenementen, waaraan we doorgaans allerlei maatschappelijk relevante thema's en doelen proberen te koppelen", lichtte Tim van Dooren van More2Win toe. Zo zet het bedrijf vluchtelingen als vrijwilliger in tijdens de Warandeloop om ze vervolgens in contact te brengen met sponsoren van het evenement. ,,Sport verbroedert, daar speelt More2Win uitstekend op in. Niet onbelangrijk is bovendien dat het businessmodel van het bedrijf er gezond uitziet", aldus juryvoorzitter Van Oeffelt.

Ook Zelfstroom wist een prijs te pakken. Salesmanager Niels Heerink (31): ,,Naast de verkoop richten we ons vooral op de verhuur van zonnestroominstallaties, waarbij uitgegaan wordt van een huurcontract voor een periode van tien jaar. Na die periode kunnen de zonnepanelen voor een symbolisch bedrag van vijftig euro per stuk overgenomen worden."

Volledig scherm
Martijn Berghman en Tim van Dooren van het bedrijf More2Win, dat tijdens de dertiende editie van de BOV-trofee in de categorie MKB victorie kraaide. © Chris Korsten