Volledig scherm
Politie aanwezig om hulp te verlenen in Den Bosch. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Zoon (13) steekt moeder (35) neer in appartement Den Bosch, vrouw zwaargewond naar Radboudumc

UPDATEDEN BOSCH - Bij een steekpartij in een flatwoning aan de Hinthamerbolwerk in Den Bosch is vrijdagmiddag een 35-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Haar 13-jarige zoon is als verdachte opgepakt, bevestigt de politie. Het zou gaan om een Afghaans gezin dat pas net in het appartement is komen wonen.

Volgens verschillende buurtbewoners bonsde de vrouw op het raam en schreeuwde ze om hulp. Daarop snelden enkele mannen zich naar haar woning en forceerden de deur. Ze zagen de vrouw en haar zoon, die een mes in zijn handen had. Door snel ingrijpen wisten ze het wapen af te pakken en de jongen te overmeesteren, zo bevestigen meerdere bronnen tegenover deze krant.

De politie kreeg de melding van het incident vlak na 14.00 uur. Toen agenten bij de flat kwamen, zagen ze dat er al meerdere buurtbewoners eerste hulp verleenden aan de moeder.

Tekst gaat verder onder de video.

Veel bekijks

Voor de vrouw werden met spoed meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder een ambulance, politiewagens en een traumahelikopter. De vele hulpdiensten trokken veel bekijks van buurtbewoners. De politie sloot de nabije omgeving af met linten.  

Rechercheurs van de technische recherche zullen in de loop van de dag sporenonderzoek verrichten in en rondom de woning.

Naar ziekenhuis

Na korte behandeling is het slachtoffer per ambulance met spoed naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Hoe het nu met haar gaat, is onduidelijk.

Eén van de mannen die tussenbeide sprong, is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. In en rondom het appartement is de technische recherche na het incident een uitgebreid sporenonderzoek begonnen. Dat was rond 18.00 uur afgerond.

De 13-jarige jongen zit vast en wordt verhoord.

Volledig scherm
Onderzoek in en rondom de woning waar de steekpartij gebeurde. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement