Volledig scherm
Plannen voor een zorgcomplex in de hoek van Willemspoort gaan niet door. © copyright Marc Bolsius

Zorgcomplex Willemspoort Den Bosch van de baan

DEN BOSCH – Er komt geen zorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking tussen de nieuwbouw op Willemspoort in Den Bosch. 

De plannen die de landelijke zorginstelling Philadelphia, zorgvastgoedontwikkelaar Fraxus en de gemeente hadden, worden niet verder uitgewerkt en ingediend. Dat heeft toekomstig bewoner Hans Smith van de gemeente Den Bosch te horen gekregen.

Smith maakte namens een groot aantal bewoners van nieuwbouw B in Willemspoort bezwaar tegen de mogelijke komst van het complex. Omdat de afmetingen van de gebouwen veel hoger zouden zijn dat in het bestemmingsplan is toegestaan en er 33 geplande bezoekersparkeerplaatsen voor geheel Willemspoort zouden moeten wijken. Voor de plannen was al een informatiebijeenkomst in Vught geweest.

Voor het complex, in de hoek tussen KASerne en Koning Willem I College, was officieel nog niets aangevraagd. Dat gaat nu ook niet meer gebeuren, aldus Smith. Die eerder weinig goede woorden over had voor de handelwijze van de BV/CV Willemspoort (gemeente, Heijmans en BrabantWonen). ,,Wij hebben een woondroom, maar moesten via via over de plannen horen.’’