Volledig scherm
De uitgetreden non Fieke Opdam wil graag cabaretière worden en is student aan de Koningstheateracademie. © copyright Marc Bolsius

Zuster Luca is nu cabaretière Fieke

DEN BOSCH - Fieke Opdam was op haar zeventiende de jongste non van het land. Bijna negen jaar lang woonde ze als zuster Luca in het klooster, zelfs nog een tijdje in de Verenigde Staten. Ze bewijst dat een mensenleven een opmerkelijke wending kan krijgen.  

De Brabantse zit inmiddels niet meer het klooster. Ze is vastbesloten als cabaretière het theater in te gaan en studeert aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. ,,Of ik na het eerste jaar door mag, dat weet ik niet, maar ik weet dat ik theater ga maken."

Haar leven is inspiratie voor theaterteksten en ooit zal ze op het podium over haar levenswandel vertellen, zo neemt ze zich voor. ,,Ik wil een keer het podium op in habijt en dan uittreden. Op het podium voel ik me vrij, daar ben ik de baas."

Lees een interview met Fieke in het Brabants Dagblad van dinsdag 21 maart. 

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.