Volledig scherm
© Thinkstock

Zwembad in Den Bosch-West kan klein beginnen

DEN BOSCH - In sportpark De Schutskamp aan de Kooikersweg in Den Bosch kan voor ongeveer vier miljoen euro binnen een jaar of vijf een 25-meterbad staan. En als de gemeenten Heusden en Vught in de toekomst mee gaan doen, kan het bad uitgebreid worden tot een volwaardig zwembad. Dat is de uitkomst van een onderzoek die de gemeenteraad donderdag in een raadsinformatiebrief te lezen krijgt.

Het bad zou een plaats moeten krijgen op de sportvelden aan de Kooikersweg. Een zwembad in de wijk West is al lang een wens van met name de partij Bosch Belang. In het bestuursakkoord is vorig jaar dan ook opgenomen dat er een onderzoek zou komen voor een sportvoorziening (mogelijk een sporthal en zwembad) in de wijk. In maart van dit jaar was al aangekondigd dat het onderzoek zich zou toespitsen op de uitbouw van het therapeutische bad van Atlent aan de Kooikersweg of een nieuw doelgroepenbad in de Schutskamp.

De afgelopen maanden zijn er ook gesprekken geweest met de gemeenten Vught, Heusden, Boxtel en Sint-Michielsgestel. Omdat deze gemeenten nu en in de toekomst een tekort aan zwemwater hebben of ook voor de keuze van nieuwbouw of verbouw staan. Boxtel en Gestel zijn al eerder afgehaakt, Vught en Heusden willen nog steeds meedoen, maar dan pas op lange(re) termijn. Uit eerdere berekening blijkt dat de nieuwbouw van een volwaardig zwembad met regiofunctie tussen de tien en twaalf miljoen euro zou kosten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.