Bekijk hier alle uitslagen van de wereldbeker schaatsen in Stavanger

Dit weekend wordt in het Noorse Stavanger het wereldbekerseizoen op de langebaan afgetrapt. Vandaag stonden de 1500 meter en ploegenachtervolging voor vrouwen en de 500 en 5000 meter meter voor mannen op het programma. Hieronder vind je de uitslagen van de verreden afstanden. Bekijk hier het verslag van dag twee.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 1. NK afstanden: Patrick Roest grijpt goud op 1500 meter, ook titels voor Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong
  Met video

  NK afstanden: Patrick Roest grijpt goud op 1500 meter, ook titels voor Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong

  De tweede dag van de NK afstanden leverde weer drie nationale schaatskampioenen op: bij de 500 meter en 3000 meter voor vrouwen en bij de 1500 meter voor mannen. Patrick Roest won de 1500 meter door Thomas Krol en Kjeld Nuis te verslaan. Op de kortste afstand ging de titel naar Femke Kok, die Jutta Leerdam opvolgde. Antoinette Rijpma-de Jong greep de gouden medaille op de 3000 meter, voor Joy Beune en Irene Schouten. Lees ook hoe de openingsdag verliep en een overzicht van het programma en alle uitslagen. Bekijk hieronder het verslag van dag twee in Thialf, Heerenveen.
 2. Russen spreken kunstschaatsster Kamila Valieva (16) vrij na dopingrel op Spelen: ‘Geen sprake van schuld’

  Russen spreken kunst­schaats­ster Kamila Valieva (16) vrij na dopingrel op Spelen: ‘Geen sprake van schuld’

  Het Russische antidopingbureau Rusada gaat kunstrijdster Kamila Valieva niet straffen voor het overtreden van de dopingregels in aanloop naar de Olympische Spelen van vorig jaar in Peking. Volgens Rusada is er geen sprake van ,,schuld of nalatigheid” door de nu 16-jarige Russische met betrekking tot de positieve drugstest in december 2021, meldt wereldantidopingbureau WADA.