Sjinkie Knegt in de finale op de 5000 meter relay tijdens de ISU World Cup Finale Shorttrack.
Volledig scherm
Sjinkie Knegt in de finale op de 5000 meter relay tijdens de ISU World Cup Finale Shorttrack. © ANP

Herstelde Knegt gaat mee naar WK in Zuid-Korea

RelayDe KNSB heeft de namen bekendgemaakt van de rijders die zullen deelnemen aan de WK Shorttrack. Sjinkie Knegt maakt deel uit van de relayformatie. De WK wordt gehouden van 13 tot en met 15 maart in Seoul, Zuid-Korea.

De 30-jarige shorttracker maakte afgelopen weekend zijn rentree bij de wereldbekerwedstrijden in de Sportboulevard in Dordrecht. Knegt stond ruim een jaar aan de kant nadat hij bij een ongeval thuis met een houtkachel derdegraadsbrandwonden had opgelopen. De Fries moest lang revalideren en kon pas begin dit seizoen voorzichtig weer met trainingen beginnen.

Itzhak de Laat en Sven Roes doen in maart mee op de individuele afstanden. Ook Daan Breeuwsma en Melle van ‘t Wout zijn geselecteerd voor de aflossing.

Nederland heeft bij de mannen maar twee startplaatsen voor het individuele toernooi. De Laat behaalde in januari bij de EK in Debrecen zilver op de 1500 meter. In het eindklassement eindigde hij als vierde. De 20-jarige Roes pakte anderhalve week terug bij zijn wereldbekerdebuut, in Dresden, direct zilver op de 1500 meter.

Bij de vrouwen mag Nederland drie shorttracksters afvaardigen. Naast Europees kampioene Suzanne Schulting kiest Otter voor Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof. Rianne de Vries en Xandra Velzeboer rijden de relay.

De WK zijn van 13 tot en met 15 maart.

TeamNL Shorttrack bestaat bij deze WK uit de volgende rijders:

Dames Individueel:
Suzanne Schulting
Lara van Ruijven
Yara van Kerkhof

Dames Relay:
Rianne de Vries
Xandra Velzeboer

Heren Individueel:
Itzhak de Laat
Sven Roes

Heren Relay:
Daan Breeuwsma
Melle van ’t Wout
Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt na zijn rentree afgelopen weekend in Dordrecht: