Volledig scherm
Ireen Wüst en haar vriendin Letitia de Jong. © Instagram

Ireen Wüst vraagt vriendin Letitia de Jong ten huwelijk: ‘En gelukkig zei ze... JA!’

Schaatssters Ireen Wüst (33) en Letitia de Jong (26) gaan trouwen. Ze brachten het nieuws zelf naar buiten via Instagram. Wüst plaatste een foto van het huwelijksaanzoek op haar kanaal. ‘En gelukkig zei ze... JA! Wij gaan trouwen!’, voegde de Goirlese daaraan toe. 

In april 2017 brachten de tortelduifjes hun romance naar buiten. Er volgden foto’s van het stelletje, waaronder hun vakantiekiekjes en van andere uitjes. Nu vinden Ireen en Letitia het tijd om een volgende stap in hun relatie te zetten.

De twee zijn momenteel op vakantie op het zonovergoten Curaçao. Daar greep Ireen haar kans om haar grote liefde ten huwelijk te vragen. ‘En gelukkig zei ze .. JA! Wij gaan trouwen!’, schrijft de schaatster bij een drietal foto’s waarop onder meer te zien is hoe ze op een knie gaat voor Letitia. ‘Wifey to be‘ schrijft Ireen trots bij de plaatjes.

De felicitaties voor het koppel stromen inmiddels binnen. Zo schrijft Viktor Brand: ‘Gefeliciteerd!’ en reageert Humberto Tan met twee hartjes. Ook Claudia de Breij feliciteert het koppel met hun verloving. ‘WAT GEWELDIG! Gefeliciteerd lieve mooie vrouwen! Alle geluk van de wereld!’

Eerdere relaties

De olympisch kampioen had eerder een relatie met shorttrackster Sanne van Kerkhof en met Bastiaan Klap. Ireen liet in een interview met sporttijdschrift Helden weten dat ze geen voorkeur heeft voor vrouwen of mannen. ,,Ik val op de persoon zelf, het geslacht speelt daarbij geen rol.” 

Wüst en de Jong zijn sinds maart 2017 bij elkaar.