Merel Conijn.
Volledig scherm
Merel Conijn. © Team Jumbo-Visma

Jumbo-Visma versterkt zich met langeafstandstalent Merel Conijn

Jumbo-Visma heeft in Merel Conijn alvast een gewenste versterking binnen. De pas 20-jarige langeafstands-verrassing van het voorbije seizoen was het afgelopen jaar bij Worldstream nog ploeggenote van de ook door Jumbo begeerde Jutta Leerdam. Conijn tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie.

 1. Thomas Krol gooide voorbereiding over andere boeg: ‘Ze dachten dat ik wielrenner was bij Jumbo-Visma’
  PREMIUM

  Thomas Krol gooide voorberei­ding over andere boeg: ‘Ze dachten dat ik wielrenner was bij Jum­bo-Vis­ma’

  Thomas Krol, die later deze maand in Thialf een World Cup-ticket hoopt te bemachtigen voor zowel de 1000 als 1500 meter, bereidde zich afgelopen zomer niet alleen op de traditionele manier voor op het schaatsseizoen. De 30-jarige Deventenaar zat ook in de tv-studio en beklom een van de mooiste bergen van Europa. ,,Soms moet je niet al te panisch doen”, aldus de olympisch kampioen van Peking.
 2. Uitslagen dag twee wereldbeker in Thialf: goud voor Nederlandse vrouwen bij teamsprint

  Uitslagen dag twee wereldbe­ker in Thialf: goud voor Nederland­se vrouwen bij teamsprint

  Dag twee van de wereldbeker langebaanschaatsen in Thialf zit erop. De 1500 meter (met goud voor Antoinette de Jong en brons voor Marijke Groenewoud) en teamsprint voor de vrouwen (met goud voor Nederland) en de 500 meter (met brons voor Merijn Scheperkamp) en 5000 meter (met een baanrecord van Patrick Roest) voor de mannen werden verreden. Bekijk hier nog eens alle uitslagen. Lees hier nog eens terug hoe de openingsdag verliep en hier vind je alle uitslagen van de World Cup in Heerenveen.