Volledig scherm
Koen Verweij probeert alsnog een startbewijs voor de 1.500 meter op de WK afstanden af te dwingen. © ANP

Later deze week beslissing over eventuele skate-off tussen Verweij, Ntab en Nuis

Het is nog niet duidelijk of er een skate-off gaat komen tussen Kjeld Nuis en Reggeborgh-schaatsers Dai Dai Ntab en Koen Verweij. De geschillencommissie die zich vanavond over de zaak boog heeft aangegeven pas later deze week uitspraak te doen.

Verweij en Ntab  hopen een nieuwe kans te krijgen om zich op respectievelijk de 1500 en 1000 meter te plaatsen voor de WK afstanden in Salt Lake City. Nuis had zich ziek afgemeld voor de NK afstanden in december waar de tickets voor de EK en WK afstanden moesten worden verdiend. De selectiecommissie van de KNSB besloot de olympisch kampioen op de 1000 en 1500 meter aan te wijzen voor de WK. Verweij en Ntab waren op respectievelijk de 1500 en 1000 meter als derde geëindigd en werden hierdoor gepasseerd.

Het team van Verweij en Ntab twijfelt eraan of Nuis echt niet had kunnen rijden op de NK. ,,Hij was anderhalve week voor de NK alweer aan het trainen en liet zich ook bij andere openbare gelegenheden zien. Dan kan je volgens ons ook meedoen aan de NK”, zei teammanager Henk Schra daar eerder over.

Ook Ronald Mulder, eveneens schaatser van Reggeborgh, was partij in de zaak die werd behandeld door de geschillencommissie. De sprinter kreeg materiaalpech op de 500 meter bij de NK afstanden, maar hoefde niet te rekenen op een aanwijsplaats voor de World Cup in Calgary. Dat hoopt hij via de beroepszaak nu alsnog af te dwingen.