Ireen Wüst.
Volledig scherm
Ireen Wüst. © Pim Ras fotografie

Nieuwe sponsor en ploeg voor Ireen Wüst

Ireen Wüst heeft een nieuwe sponsor en ploeg. De meest succesvolle Nederlandse olympiër ooit heeft samen met Esmee Visser een contract getekend bij de Enschedese investeringsmaatschappij Infestos.

Peter Kolder wordt de coach van team Infestos.
Volledig scherm
Peter Kolder wordt de coach van team Infestos. © anp

Dat meldt de NOS. Met Wüst en Visser hebben ook Marcel Bosker, Lotte van Beek, Jos de Vos, Louis Hollaar en Marwin Talsma onderdak gevonden bij team Infestos. Zij tekenen allen voor vier jaar.

Hoofdcoach Peter Kolder wordt bij de ploeg ondersteund door assistent Wouter Olde Heuvel, die hersteld is van de hersenbloeding die hem in mei trof. ,,Wüst is een talent geweest. Maar ze brandt nog van ambitie, dus in die zin is het nog steeds een talent", zegt Kolder op de website van de NOS. ,,Dat is ook de reden dat ze in dit team zit. Ze kan de anderen helpen om op niveau te komen. Wüst kan mensen bij de hand nemen. Die rol krijgt ze in het team."

Tekst gaat verder onder de foto.

Gerard Kemkers, eerder als coach zeer succesvol met Wüst en Sven Kramer bij TVM, gaat zich intensief met het project bezighouden.

Volgens Kolder nam Kemkers enkele weken geleden contact met hem op. ,,Gerard vindt dat talent in Nederland beter begeleid moet worden. Hij had een partij gevonden die hem daarin steunt. Zo is het begonnen. Het gaat zeker niet alleen om het schaatsen, maar in deze sport willen we wel een begin maken. Maar het is de bedoeling dat talenten uit allerlei sporten aan bod komen.''

Breuk met Justlease

Wüst (32) zat sinds maart dit jaar zonder sponsor en ploeg nadat ze aan de kant werd gezet door sponsor Justlease.nl. Na de ophef die ontstond toen Ireen Wüst meldde dat ze door het bedrijf aan de kant was gezet omdat ze met haar 31 jaar te oud zou zijn, trok Justlease zich terug uit het schaatsen.

Ze startte de voorbereiding op een nieuw schaatsseizoen in juni met de KNSB-TeamNL Trainingsgroep, onder leiding van Gerard van Velde en Peter Kolder, voor schaatsers die nog geen ploeg hebben gevonden. Tot die trainingsgroep behoorden ook Lotte van Beek, Michel Mulder, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij en Esmee Visser.

Ireen Wüst eerder dit jaar op de Olympische Spelen in Pyeongchang.
Volledig scherm
Ireen Wüst eerder dit jaar op de Olympische Spelen in Pyeongchang. © Pim Ras fotografie