Patrick Roest.
Volledig scherm
Patrick Roest. © BSR Agency

Roest deelt concurrentie stevige tik uit op 5000 meter

WK's in HamarPatrick Roest heeft de concurrentie een stevige tik uitgedeeld op de 5000 meter van de WK Allround in Hamar. De Nederlander reed 6.14.35 en was daarmee fors sneller dan Sverre Lunde Pedersen (6.19.40). Jan Blokhuijsen werd zevende, Sven Kramer kwam er niet aan te pas zal morgen niet meer van start gaan.

Hoe ging het met Roest na de forse tegenvallers in Salt Lake City? Dat was de vraag bij de start van de WK Allround in Hamar. Nou, het gaat goed met Roest, zo liet hij zien vandaag. Na een goede 500 meter onderstreepte hij zijn goede vorm op de 5000 meter. 

Door de overwinning op de 5000 meter staat Roest voor aanvang van de 1500 meter van morgen ruim een seconde voor op zijn naaste belager: Pedersen. De Japanner Seitaro Ichinohe, de winnaar van de 500 meter, staat derde in het klassement, op 2,04 seconden van Roest.

Blokhuijsen heeft ook nog altijd zicht op het podium met een vierde plek in het algemeen klassement terwijl Kramer een verloren WK Allround beleeft. Met zijn twaalfde plek in het algemeen klassement ziet Kramer dan ook geen reden om te starten op dag twee.

Lees hieronder de verschillende verslagen van de verschillende wereldkampioenschappen die vandaag plaatsvonden.
WK Sprint (vrouwen)
WK Sprint (mannen)
WK Allround (vrouwen)

Lees hieronder het liveblog terug van deze zaterdag.