Volledig scherm
Chef de mission Jeroen Bijl Krijgt de vlag overhandigd tijdens de teamoverdracht van Olympic en Paralympic TeamNL voor de Olympische Spelen van Pyeongchang. © ANP

TeamNL voor Winterspelen telt voorlopig 29 sporters

Nederland zal in februari met een compacte ploeg deelnemen aan de Winterspelen van Pyeongchang 2018. Sportkoepel NOC*NSF presenteerde vandaag op Papendal 29 sporters voor TeamNL. Het gaat om 20 schaatsers en 9 shorttrackers. Jorien ter Mors doet in Zuid-Korea zowel mee aan het schaatsen op de langebaan als aan het shorttracktoernooi.

TeamNL kan deze maand nog uitbreiding krijgen. Snowboardster Cheryl Maas is zo goed als zeker van haar derde deelname aan de Winterspelen. Niek van der Velden en Michelle Dekker zijn als snowboarders ook nog in de race, evenals de skeletonsters Kimberley Bos en Joska Le Conté.

Jeroen Bijl debuteert als chef de mission van TeamNL. Hij neemt na de Winterspelen in Zuid-Korea afscheid bij sportkoepel NOC*NSF.

Volledig scherm
Het Olympisch Team tijdens de teamoverdracht van Olympic en Paralympic TeamNL voor de Olympische Spelen van Pyeongchang. © ANP