Volledig scherm
Chef de mission Jeroen Bijl Krijgt de vlag overhandigd tijdens de teamoverdracht van Olympic en Paralympic TeamNL voor de Olympische Spelen van Pyeongchang. © ANP

TeamNL voor Winterspelen telt voorlopig 29 sporters

Nederland zal in februari met een compacte ploeg deelnemen aan de Winterspelen van Pyeongchang 2018. Sportkoepel NOC*NSF presenteerde vandaag op Papendal 29 sporters voor TeamNL. Het gaat om 20 schaatsers en 9 shorttrackers. Jorien ter Mors doet in Zuid-Korea zowel mee aan het schaatsen op de langebaan als aan het shorttracktoernooi.

TeamNL kan deze maand nog uitbreiding krijgen. Snowboardster Cheryl Maas is zo goed als zeker van haar derde deelname aan de Winterspelen. Niek van der Velden en Michelle Dekker zijn als snowboarders ook nog in de race, evenals de skeletonsters Kimberley Bos en Joska Le Conté.

Jeroen Bijl debuteert als chef de mission van TeamNL. Hij neemt na de Winterspelen in Zuid-Korea afscheid bij sportkoepel NOC*NSF.

Volledig scherm
Het Olympisch Team tijdens de teamoverdracht van Olympic en Paralympic TeamNL voor de Olympische Spelen van Pyeongchang. © ANP
  1. Coach Bloemen: Kan ermee leven als Kramer wint in Zuid-Korea

    Coach Bloemen: Kan ermee leven als Kramer wint in Zuid-Korea

    Haarlemmer Bart Schouten is bondscoach van Canada en daarmee direct trainer van de grootste concurrent voor Sven Kramer en Jorrit Bergsma voor olympisch goud op de 10 kilometer, de halve Nederlander Ted-Jan Bloemen. Volgens Schouten heeft 'TJ Flowers' een olympische vorm en natuurlijk hoopt hij dat zijn pupil straks op het hoogste treetje staat, maar ook Sven Kramer gunt hij het goud. Als Bloemen een goede rit rijdt, maar Kramer wordt olympisch kampioen, dan kan Schouten daarmee leven.