Volledig scherm
Jorien ter Mors. © ANP

Ter Mors in actie op EK shorttrack

Na een ietwat teleurstellend olympisch kwalificatietoernooi (OKT) op de langebaan eind vorig jaar in Heerenveen neemt Jorien ter Mors komend weekeinde in Dresden deel aan de Europese kampioenschappen shorttrack.

De Twentse schaatsster zal op de Duitse piste alleen op de relay meedoen, met Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries. Op de individuele afstanden zullen Schulting, Van Kerkhof en Van Ruijven in actie komen. Al deze vijf shorttracksters zijn bij de Winterspelen in februari in Zuid-Korea eveneens van de partij.

Bij de mannen zijn Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser voor de relay geselecteerd. Knegt, Breeuwsma en De Laat komen ook individueel in actie. Dit EK-vijftal zal eveneens bij Pyeongchang 2018 op medaillejacht gaan.

Voor de Winterspelen zijn drie individuele startplaatsen nog niet ingevuld: de 500 meter en 1000 meter bij de mannen en de 1000 meter bij de vrouwen. De schaatsbond KNSB maakt woensdag de namen bekend van de rijders die deze laatste tickets krijgen.

  1. Coach Bloemen: Kan ermee leven als Kramer wint in Zuid-Korea

    Coach Bloemen: Kan ermee leven als Kramer wint in Zuid-Korea

    Haarlemmer Bart Schouten is bondscoach van Canada en daarmee direct trainer van de grootste concurrent voor Sven Kramer en Jorrit Bergsma voor olympisch goud op de 10 kilometer, de halve Nederlander Ted-Jan Bloemen. Volgens Schouten heeft 'TJ Flowers' een olympische vorm en natuurlijk hoopt hij dat zijn pupil straks op het hoogste treetje staat, maar ook Sven Kramer gunt hij het goud. Als Bloemen een goede rit rijdt, maar Kramer wordt olympisch kampioen, dan kan Schouten daarmee leven.