Volledig scherm
© 3-Nations Cup

3-Nations Cup bij FCV D’n Urste in Schijndel

SCHIJNDEL - Het sportpark van Schijndel was zaterdag het decor van een fietscrosstoernooi. De 3-Nations Cup was op zaterdag en de C1 wedstrijd wordt op zondag verreden.

Eén van de organisatoren, Mendy Manders, legt allereerst uit wat er het hele weekend te doen is op de crossbaan: ‘Op zaterdag vindt de zogenaamde 3-Nations Cup plaats. Aan die wedstrijd doen fietsers uit Duitsland, België en Nederland mee en in alle drie de landen wordt een wedstrijd verreden. Het weekend wordt zondag afgesloten met een wedstrijd waar de crème de la crème van de BMX-wereld aan meedoet. Aan die wedstrijd mogen deelnemers uit de hele wereld deelnemen. De allerbeste crossers blijven echter thuis, want zij moeten zich al gaan voorbereiden op de olympische spelen in Rio, die over tijdje van start gaat.

Keihard
Het weer gooit wel een beetje roet in het eten van de organisatie. ‘De crossbaan is gemaakt van Grulax. Een materiaal dat keihard is, maar zodra het nat wordt dan verandert het in één zachte massa waar sporen in blijven staan als je er doorheen fietst. Zodra er hier druppels gaan vallen laat daarom iedereen alles uit zijn of haar handen vallen en helpt mee om de baan af te dekken met plastic. Het is wat dat betreft net Centre Court van Wimbledon hier!’, grapt Manders.

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.

Volledig scherm
Fietscrossers in actie tijdens de 3-Nations Cup © Stijn Nuland

Meierijstad