Volledig scherm
Aart Voets is de nieuwe voorzitter van Heemkundekring Schijndel. © Privé-collectie Aart Voets

Aart Voets is nieuwe voorzitter Heemkundekring Schijndel

SCHIJNDEL - De Heemkundekring Schijndel heeft Aart Voets (55) gekozen als nieuwe voorzitter. De Schijndelaar is de opvolger van Frans Abrahams (79), die in maart na 17 jaar afscheid nam als voorzitter. 

Slagerszoon Voets is geboren en getogen in Schijndel en studeerde dierwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen. Hij werkte onder meer bij Stegeman Vleeswarenbedrijven, Albert Heijn en Sligro. Bij het laatste bedrijf zat hij in de raad van bestuur. Hij is nu actief als zelfstandig adviseur op het gebied van agri & food. Voets speelde tevens rugby in de ereklasse bij Eemland in Amersfoort. 

Volledig scherm
Aart Voets © Privé-collectie Aart Voets
Quote

We kunnen wel een beetje verjongen

Aart Voets

Heemkunde is al vele jaren een liefhebberij van Voets. ,,De Heemkundekring Schijndel marcheert goed met zo'n 240 leden, maar we kunnen wel een beetje verjongen. De gemiddelde leeftijd is hoog en dan is het goed om aanwas van onderop te krijgen. Ook gaan we de samenwerking met andere heemkundekringen in Meierijstad verder gestalte geven." 

  1. Schijndelse vereniging Tutta La Forza gaat uitdagingen niet uit de weg
    PREMIUM

    Schijndel­se vereniging Tutta La Forza gaat uitdagin­gen niet uit de weg

    SCHIJNDEL - Bohemian Rhapsody uitgevoerd met accordeons. Zondagmiddag waagde de Schijndelse accordeonvereniging Tutta La Forza zich er voor het eerst in het openbaar aan tijdens het goedbezochte jaarlijkse concert in De Vink in Schijndel. Het was een succes. „Wat is het toch heerlijk als het goed gaat”, vond de glunderende dirigent Marianne van Eeten. „Mijn complimenten voor jullie, orkestleden.”

Meierijstad