Volledig scherm
Pechtold op bezoek bij het gemeentehuis in Schijndel. © Domien van der Meijden/BD

Alexander Pechtold reikt diploma's uit in Schijndel

SCHIJNDEL - Alexander Pechtold heeft woensdagavond in het Elde College in Schijndel diploma's uitgereikt aan leerlingen van het tweetalig vwo-onderwijs. Dat deed hij als sluitstuk van zijn werkbezoek dat hij in het kader van de herindelingsverkiezingen Meierijstad aan Veghel en Schijndel bracht.

De lijsttrekker van D66 vertelde jaloers te zijn op de Schijndelse studenten dat ze in twee talen onderwijs krijgen. ,,Wereldburgers als jullie hebben dat nodig. Ik heb het met cursussen moeten doen in de Ardennen om mijn Engels bij te spijkeren."

Twintig leerlingen kregen hun IB-diploma, wat vergelijkbaar is met het Engels dat de Britten leren. Nog eens veertien vierdejaars kregen hun diploma voor Cambridge Advanced English, dat ze in het derde jaar voor elkaar hebben gebokst.

Gemeentehuis
Pechtold bracht met lokale partijgenoten ook een bezoek aan het gemeentehuis in Schijndel dat straks leeg komt te staan en een nieuwe bestemming moet krijgen. Pechtold zei weinig te zien in een museale bestemming voor dit grote pand.

Meierijstad