Volledig scherm
De feestelijke stoet vrijdagavond. De leerlingen op deze foto waren niet betrokken bij het incident © Noor Reigersma

Anti-joodse leuzen geroepen op Elde Gala in Schijndel

SCHIJNDEL - De feestelijke stoet van het Elde Gala in Schijndel is vrijdagavond verstoord door jongeren die anti-joodse leuzen riepen, zo bevestigt het Elde College.

De Raad van Bestuur en de school zijn geschokt dat leerlingen zoiets doen, zo zegt desgevraagd Baukje van der Zanden, woordvoerster van deze brede middelbare school. Volgens haar is het de eerste keer dat eindexamenkandidaten in de jaarlijks stoet respectloos scanderen.

Afkeuren
De school hoopt dat ouders hun kinderen op hun gedrag aanspreken. Bovendien komen dinsdagochtend het bestuur en de schoolleiding bij elkaar om zich te beraden op verdere stappen. "Dit is in ieder geval niet iets wat de school wil", zegt Van der Zanden. Volgens haar keurt bestuursvoorzitter Michel Dankers het gedrag volledig af: "Welke maatregelen we nemen zal dinsdagochtend bekend zijn en dan wordt dat meegedeeld."

TVSchijndel heeft op haar site een korte video waarop de leuzen te horen zijn. Het lied dat de jongeren in het filmpje zingen, is eerder gebruikt door PSV-supporters. PSV en het OM deden toen onderzoek naar de fans die het lied zongen.

De Elde eindexamenstoet bood verder vrijdagavond weer een bont spektakel aan allerlei soorten vervoersmiddelen vol eindexamenkandidaten. Veel Schijndelaren stonden langs de weg om de gala-gangers te zien.

Meierijstad