Volledig scherm
© Menno Boon

Bang en boos na weer eenzelfde inbraak in Schijndel

SCHIJNDEL - ,,Het geeft een heel naar gevoel'', zegt eigenaar John van de Langenberg van Grand Café Le Verre in Schijndel. Zaterdagochtend werd hij ruw gewekt met het nieuws dat zijn café in de Glazen Boerderij overhoop is gehaald door een inbreker. Een die op dezelfde manier te werk ging als de inbreker in drie andere Schijndelse zaken, twee weken geleden. Van de dader is nog geen spoor.

De dief boorde het slot uit en wachtte vervolgens rustig af of er een alarm af zou gaan. Toen dat niet het geval was, sloeg hij in alle rust zijn slag. Ruim drie kwartier was hij binnen, weet Van de Langenberg. ,,Hij ging recht op zijn doel af. Dat heeft een behoorlijke impact op het personeel en op mij."

Onherkenbaar
Van de inbraak zijn videobeelden. Die plaatste de horeca-eigenaar op Facebook. Het leverde veel medeleven op, maar nog geen aanknopingspunten. De dader is redelijk onherkenbaar, maar Van de Langenberg hoopt toch dat iemand hem herkent. ,,Bijvoorbeeld aan zijn schoenen. Of aan het feit dat hij om 5.11 uur 's ochtends over straat liep."

Recente inbraken
In de nacht van 7 op 8 juni werden Blz Alfabet, Bakkerij Bekkers en Nico's IJscafé in de Glazen Boerderij slachtoffer van inbrekers. Ook voor die inbraken zijn nog geen verdachten aangehouden.

Meierijstad